Categories
Изкуство Култура Личности Медии София Средата

Ефирният музей на Диана Попова

Вече повече от два месеца програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио излъчва всяка неделя от 19.00 ч авторското предаване на Диана Попова Музей в ефира. С типичните за водещата си финес и упоритост уникалното предаване с бързи темпове запълва културно-историческите, концептуалните и цивилизационните пропасти, зейнали в развитието на съвременното изкуство в България през последния четвърт век.

Колекцията на въображаемия музей за съвременно изкуство (поредният мащабен кураторски проект на Диана Попова, която през цялата си кариера неоспоримо доказва, че за да бъдеш реализиран изкуствовед у нас се налага преди всичко да бъдеш добър журналист и още по-добър мениджър) се попълва с творби, предложени от събеседниците в студиото – изкуствоведи, художници, хора, които участват в полуабстрактния процес на съвременното изкуство в нашата култура.

А в уникалната, създадена наскоро галерия на Института за съвременно изкуство, всеки може да се запознае с водещата на „Музей в ефира“. Не е за вярване, но според нейните развълнувани разкази, там ходят много млади хора, разглеждат и… питат.

One reply on “Ефирният музей на Диана Попова”

Comments are closed.