Categories
Бъдещето Книги Култура Личности Средата

Естрада. Първи куплет

Стоил Рошкев, ЕстрадаПървият мъж, водил сутрешния блок на „Хоризонт“, издаде втората си стихосбирка. Ако я прочетете, ще разберете защо авторът е сред все по-тесния кръг хора, които наричам свои приятели.

Премиерата на „Естрада“ препълни салона на СГХГ. Единственият изненадан от огромния интерес към книгата и към нейния автор беше самият той. Великолепният журналист (БНТ, „По света и у нас“) Стоил Рошкев е щастлив човек, има прекрасни приятели и лесно ги превръща в свои персонажи.  Стихосбирката му заслужава задълбочена рецензия, която вероятно би трябвало да очаквам да напише някой литературен критик (не че са се затичали да рецензират книга на иначе сериозен и автентичен талант, който обаче стои далече от всякаква културтрегерска суета – високо над графоманската улица, на естрада, която сам си е издигнал).

Успях да изтръгна от поета обещанието да даде интервю за читателите на този блог. Ще направя това интервю с огромно удоволствие (скоро, нали предстои бъда разстрелян от читатели на най-влиятелния седмичник у нас), защото съдбата ме срещна със Стоил веднага, след като бях емигрирал от журналистиката и малко преди той да емигрира в нея.

(Очаквайте „Естрада. Припев“, в дует с поета…)

7 replies on “Естрада. Първи куплет”

Сигурно ти е много добър приятел, но го оценяваш и като творец, защото само по възхищението, с което пишеш, човек бърза да намери стихосбирката и да разбере защо толкова се вълнуваш. Поздравления за човеците, колкото и малко да са те.

Още когато разбрах, че пише роман (преди 10 години) бях убеден, че ще успее като писател. Редактирал съм негови разкази за „Общество и право“ и все му стисках палци да устои на натиска на помията наоколо и да развие таланта си. Радвам му се от сърце.

колко е хубаво да си приятел на Борислав! талантът има нужда от подкрепа и приятелство! поздравления за двама ви!

БЛАГОДАРЯ! За оценката и за добрите думи.
Трогнат съм и много, много развълнуван!
Още веднъж: БЛАГОДАРЯ!

Comments are closed.