Categories
Бъдещето Интернет Култура Средата

Онлайн мечтите се сбъдват

Заседанията на парламента на живо в Интернет
Искрени поздрави за колегите от дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ на Народното събрание! От 20 януари 2010 г. заседанията на българския парламент се предават на живо онлайн.

От каквато и гледна точка да бъде видяно, това събитие си е чиста проба пробив в развитието на демократичната институционална публичност у нас. Благодарен съм на съдбата, че ме направи очевидец на сбъдването на тази мечта (а тя много отдавна е и моя) и на щастливите усмивки на приятелите ми в парламентарния пресцентър.

Сега вече наистина всички ще се убедим, че в дигиталния свят PR-фокусите са все по-излишни, а качествената работа е най-добрият PR (поне в сферата на управлението)… И още нещо важно ни предстои да осъзнаем: когато съвременната цивилизована държава работи пред очите на своите граждани, тогава доверието, самочувствието и себеуважението и от двете страни на екрана са по-автентични, устойчиво основателни и обяснимо трайни.

4 replies on “Онлайн мечтите се сбъдват”

Вече ще можем да гледаме най-старото и утвърдено риалити шоу. :)
Иначе да, действително си е пробив и добра новина.

БРАВО, НАЙ-НАКРАЯ!
БРАВО И НА ТЕБ, БОБИ!

Чудесно, но дано постоянните етикети в дигиталния свят не се почувстват отправна точка на демократичната институционална публичност. Тежко ни.

Браво! Това е страхотна новина, но сега ще видим колко хора ще се интересуват от тази възможност. А и на гледащите ще им е много забавно. Чак до сълзи…

Comments are closed.