Categories
Facebook Google Интернет Култура Средата Хората

България 2009

Нормализирани статистически данни от Google
Годишната онтология на българското общество според Google.

Онлайн идентичност, флирт, търсене на работа, комуникация, развлечения… Подобна картина на семантичните пробиви е напълно способна да запуши устата на всеки наперен метадискурс. България през 2009 година, от глобална гледна точка, с две думи: тотална нормалност.

6 replies on “България 2009”

Интересна тенденция :) Ще дам пример с моя клас. Моята регистрация там (Фейсбук) е от 12 август миналата година. Един човек от класа. Сега са около 10. Явно просто популярността и нараства главоломно и измества псевдо-социалните мрежи в лицето на сайтовете за запознанства :)
Но може и да не е така .. Просто непознаното е интересно :D Скоро може и да има отлив :)

Прав си.
Бях блокирал моя профил във Фейсбук за повече от година – там все още имаше само 4-5 мои познати. През март 2009 г. го активирах отново и вече намерих всички, които ми трябваха, за да ми стане интересно и приятно да бъда там. А отлив няма да има скоро, по-скоро ще има плавно увеличаване и развитие в (неочаквани за мнозина) нови посоки.

Това само показва тенденцията на българина как ползва браузъра без грам умисъл в главата – отваря гугъл за да напише урл-то на сайта. WTF?!

Всъщност, тази тенденция не е българска – резултатите на Гугъл от различни региони показват това. Да не забравяме, че има стратификация между потребителите – нормално е повечето да са съвсем нови, още малки или просто да правят онова, което им е най-удобно.

помня преди няколко години уважаван от мен професор ходеше на първа на Dir.bg и в търсачката пишеше абв или google и така стигаше където искаше … не бих заложила на google в този смисъл, макар резултатите да са ясни.

Comments are closed.