Естрада. Първи куплет

Стоил Рошкев, ЕстрадаПървият мъж, водил сутрешния блок на “Хоризонт”, издаде втората си стихосбирка. Ако я прочетете, ще разберете защо авторът е сред все по-тесния кръг хора, които наричам свои приятели.

Премиерата на “Естрада” препълни салона на СГХГ. Единственият изненадан от огромния интерес към книгата и към нейния автор беше самият той. Великолепният журналист (БНТ, “По света и у нас”) Стоил Рошкев е щастлив човек, има прекрасни приятели и лесно ги превръща в свои персонажи.  Стихосбирката му заслужава задълбочена рецензия, която вероятно би трябвало да очаквам да напише някой литературен критик (не че са се затичали да рецензират книга на иначе сериозен и автентичен талант, който обаче стои далече от всякаква културтрегерска суета – високо над графоманската улица, на естрада, която сам си е издигнал).

Успях да изтръгна от поета обещанието да даде интервю за читателите на този блог. Ще направя това интервю с огромно удоволствие (скоро, нали предстои бъда разстрелян от читатели на най-влиятелния седмичник у нас), защото съдбата ме срещна със Стоил веднага, след като бях емигрирал от журналистиката и малко преди той да емигрира в нея.

(Очаквайте “Естрада. Припев”, в дует с поета…)

Борислав Борисов
7.02.2010

 • Бени

  Сигурно ти е много добър приятел, но го оценяваш и като творец, защото само по възхищението, с което пишеш, човек бърза да намери стихосбирката и да разбере защо толкова се вълнуваш. Поздравления за човеците, колкото и малко да са те.

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Още когато разбрах, че пише роман (преди 10 години) бях убеден, че ще успее като писател. Редактирал съм негови разкази за “Общество и право” и все му стисках палци да устои на натиска на помията наоколо и да развие таланта си. Радвам му се от сърце.

 • http://smiling.webreality.org/blog/ smiling

  колко е хубаво да си приятел на Борислав! талантът има нужда от подкрепа и приятелство! поздравления за двама ви!

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Още по-хубаво е да си приятел на Жюстин – веднага се усмихнах.

 • Стоил

  БЛАГОДАРЯ! За оценката и за добрите думи.
  Трогнат съм и много, много развълнуван!
  Още веднъж: БЛАГОДАРЯ!

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Е, споко… Най-страшното предстои (имаме да правим интервю).

 • Pingback: Борислав Борисов: Санитарен полуден