Идва нова грамотност

От български новинарски сайт

Нови форми на грамотност завладяват авторитетни новинарски сайтове.

Борислав Борисов
14.01.2010

 • http://bobi-tashev.blogspot.com/ Ташев

  Вчера преподавателката ни по БЕЛ ни обясни как “по-малките”(главно 7-8 клас) бъркат точно “и” с “й”. Е явно не са само “по-малките”. Но щом почна да се говори за премахването на пълния член, замислете се накъде отиват нещата … А иначе новото поколение, към което принадлежа и аз, наистина сме си неграмотни!

 • Ivan

  Положението с граматиката сред младото поколение е отчайващо, дали не е мода?! Едно време имаше зубъри, но поколенията бяха грамотни. Сега учениците се надхвалват кой не е влизал в час и кой е предал най-краткия материал /естествено, преписан от интернет/.

 • http://smiling.webreality.org/blog/ smiling

  Наистина им е трудно да правят разлика между и и й, не само на младежите … Понякога си мисля дали не е време за нови правила?!

 • http://bgkennel.org/ Черна котка

  Това, че някой е минал осми клас, още не нищо не значи. Все по-често срещаме хора, чието развитие е останало някъде между 13 и 16 години. Умствено, искам да кажа.

 • http://frogandroll.blogspot.com/ frog

  Аз не мога да разбера, чак толкова ли е трудно човек да запомни правилото за единственото и множественото числа за тези думи. И на други елементарни неща като НН, ТТ, да речем.
  Това са идиоти. И най-лошото е, че са навсякъде из нета, където комуникацията е главно писмена, а не възприемат нищичко. :(

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Трудно им е, защото няма кой да им помага…

 • http://frogandroll.blogspot.com/ frog

  Работата е там, че много от тях приемат забележките като заяждане и отклоняване от темата и реагират обидено-агресивно. Което означава, че нямат и желание да вдянат поне малко. То си е за тяхна сметка де, но понякога ужасно се дразня, особено ако са с големи претенциЙ, хахах. :)