България 2009

Нормализирани статистически данни от Google
Годишната онтология на българското общество според Google.

Онлайн идентичност, флирт, търсене на работа, комуникация, развлечения… Подобна картина на семантичните пробиви е напълно способна да запуши устата на всеки наперен метадискурс. България през 2009 година, от глобална гледна точка, с две думи: тотална нормалност.

Борислав Борисов
30.12.2009

 • http://ssabev.wordpress.com/ Стефан Събев

  Интересна тенденция :) Ще дам пример с моя клас. Моята регистрация там (Фейсбук) е от 12 август миналата година. Един човек от класа. Сега са около 10. Явно просто популярността и нараства главоломно и измества псевдо-социалните мрежи в лицето на сайтовете за запознанства :)
  Но може и да не е така .. Просто непознаното е интересно :D Скоро може и да има отлив :)

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Прав си.
  Бях блокирал моя профил във Фейсбук за повече от година – там все още имаше само 4-5 мои познати. През март 2009 г. го активирах отново и вече намерих всички, които ми трябваха, за да ми стане интересно и приятно да бъда там. А отлив няма да има скоро, по-скоро ще има плавно увеличаване и развитие в (неочаквани за мнозина) нови посоки.

 • http://twitter.com/venimus777 venimus

  Това само показва тенденцията на българина как ползва браузъра без грам умисъл в главата – отваря гугъл за да напише урл-то на сайта. WTF?!

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Всъщност, тази тенденция не е българска – резултатите на Гугъл от различни региони показват това. Да не забравяме, че има стратификация между потребителите – нормално е повечето да са съвсем нови, още малки или просто да правят онова, което им е най-удобно.

 • http://smiling.webreality.org/blog/ smiling

  помня преди няколко години уважаван от мен професор ходеше на първа на Dir.bg и в търсачката пишеше абв или google и така стигаше където искаше … не бих заложила на google в този смисъл, макар резултатите да са ясни.

 • http://borislavborissov.eu/ Борислав Борисов

  Аз пък работя сред хора, които влизат в Интернет само и единствено през Dir.bg… :)